mandag, oktober 15, 2007

To møter på ein dagI dag har me reist ut av byen og vore på møter i to kyrkjer i bygder utforbi byen her. Me reiste heimefrå litt over 9, henta Domimgo som er "kretssekretær" eller sone pastor som det heiter her. Ein koselig mann som me kjenner godt frå sist me var her.


Det blir mykje grusvei og hompetitten før me er framme i Caminaca. Der er ein liten flokk samla. Dei ønsker oss hjertelig velkommen. Møtet består både av forståelig og uforståelig tale og sang. Det er ikkje tungetale eg tenker på, men her bruker dei språket quechua som me ikkje kan. Både BJ og eg blir bedt om å koma med ei helsing, og Domingo taler. Etter møtet bretter ei av konene ut eit tørkle på gulvet, nå er det tid for mat. Det er poteter og chuño(frysetørka potet) og litt tunfisk og løk til å ha på. Me syng for maten, og så er det bare å forsyna seg. Det var godt!


Så gjekk turen litt tilbake mot Juliaca, før me skar ut av hovedveien og hompa bortover mot Canchi Achaya. Ei nydelig bygd med ei lita, koselig kyrkja. Før møtet begynte kom det ei kona med ei fullasta esel forbi kyrkja. Der var det litt meir folk og fleire me kjente frå sist me var i Peru. Me opplevde ein hjertelig velkomst her og. Nå var det min tur til å tala, og den lokale pastoren tolka meg til quechua. Det var kjekt å koma litt ut av byen, og fint å møta folka i desse to bygdene utanfor byen her.

Me var heile familien på tur, og det gjekk overraskande godt, ungane fekk lov til å lufta seg litt under talane, og det trengte dei nok.

Canchi Achaya

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja ja, de e jo ikkje akkurakt sonne måltid me e vant me, men de smakte sikkert godt de, ellers såg det ut som en fredeligge å koseligge plass.

Anonym sa...

me hadde ein fantastiske tur! kjekt å se dåkk har d bra jaffal, beckham åg?? du må hilsa an frå oss:D ingrid,birgit,therese,torunn å signe;) ka ti dåkk har tenkt dåk te norge ijenn??